lyckosmide

Alla inlägg under november 2009

Av Lyckans Smed - 18 november 2009 09:50

Det är så lätt att säga att man bör leva här och nu, det går bara på ett par sekunder!

Men att sedan försöka att göra det, tar ett helt liv...

 

 

Av Lyckans Smed - 17 november 2009 20:29

Stackars min lilla prinsessa... Hon drömmer läskiga mardrömmar och vaknar och är helt otröstlig. Spelar ingen roll vad jag gör, säger eller hur länge jag sitter och håller om henne. Snacka om att känna sig hjälplös! Hur förklarar man för en tre-åring att det hämska monster hon nyss såg var på låtsas, finns inte på riktigt. Jo, hon såg det ju nyss, klart det finns -för henne.

Nu sitter jag här och tänker på min lilla, som sitter vaken i soffan och inte kommer vilja gå upp imorgon. Hur ska jag alltid kunna skydda henne från all världens monster? Hon är ju en egen person redan nu, och har sina egna upplevelser. Jag kan inte ens ta bort och sydda henne från läskiga monster, som inte ens finns, hur ska jag då kunna skydda henne i livet? I livet kommer hon att möta en massa andra sorters "monster", som faktiskt finns, och jag kommer bara att kunna se på och åter igen försöka trösta min otrösteliga lilla prinsessa!

Av Lyckans Smed - 16 november 2009 12:21

  


Nu e jag riktigt trött på alla jäkla "perfekta" modebloggar. De finns i överflöd överallt, med sina perfekta poserande bilder. Absolut inget personligt, alla har ju sin verklighet! Det är just det att man glömmer bort att man har ett ansvar som bloggare, speciellt med 50.000 till 500.000 läsare i veckan. Kan och känner man som bloggande 14-åring att man verkligen kan ta det ansvaret? Man måste tänka på vilken målgrupp man har och vad man skriver om som är viktigt i livet. De mesta bloggare och därmed också läsare är i tonåren och väldigt sköra och lättpåverkade. Jag har också varit där ;-) Det är alldeles för mycket som snurrar i skallen och man vet varken ut eller in om framtiden. Många mår väldigt dåligt i den åldern och man behöver ibland vuxet stöd även om man inte vill inse det. Man kanske bara tycker det är tråkigt och ingen förstår. Vardagen är händelselös och meningslös, man behöver helt enkelt en mening med livet!!!

Vad tror ni? Är det skitbra då att man läser om andra i sin ålder som har fullt upp och får göra massor av roliga saker, lägger ständigt ut bilder på sig själv i nya outfiter som man själv bara kan dröma om.

 Man kanske läser om hur någon sitter på ett fik en hela dagarna i veckan för man känar så bra på sin blogg så man behöver inte arbeta. Den som läser kanske inte ens har råd att gå på fik en dag i månaden?! Är det det man ska eftersträva undrar jag bara, att kunna sitta på fik hela veckan. Är det meningsfullt? Är det då man är lycklig? Är det verkligt? Går det för alla 500.000 läsare att uppnå detta? Tror dem att det är deras framtid?

En del blir säkert peppade att uppnå samma sak men när det inte lyckas känner dem som de andra att det är meningslöst och inte finns någon framtid.


Många skriver ju självklart om svårigheter i vardagen också... tar man åt sig av detta är det nån mening med det. Då ska man vara glad att man läst det och göra det bästa av det. Komma i håg att man kan påverka andra människor till att må bättre... inifrån!

Det är en början till något positivt, att få växa inifrån, förstå att jag e unik, det finns ingen som jag, det finns en speciell mening med just mig. Jag måste lyssna på just MIG och ge mig själv lite tid. Först när man tänker så är det en början till att uppnå lycka på riktigt!


Lite funderingar bara...

Vad tror ni?

/Lyckans smed

Av Lyckans Smed - 15 november 2009 18:20

När vi känner oss irriterade

är det för att vi anser någon person, plats,

sak situation eller något faktum i våra liv

som känns oacceptabelt för oss.

 

vi kan inte återfå vår jämnvikt och balans

förrän vi kan acceptera personen, platsen,

saken eller situationen exakt som den är.

 

Ingenting, absolut ingenting händer

i Universum av misstag.

 

När vi kan acceptera livet på livets vilkor,

först då vi kan bli lyckliga.

 

Vi behöver inte fokusera på vad som

behöver förändras i världen.

 

Det som behöver förändras

är vi själva och våra attityder.

 

Accepterandet är lösningen

på alla våra problem.

 

Först då kan förändring ske.

 

LYCKA TILL!

 

 

Av Lyckans Smed - 14 november 2009 22:27

Japp i morgon bär det av, ska bli så himla gott! Kurrar redan i magen och jag har inte ätit på hela dagen för att spara mig... Det där var självklart INTE sant. Jag har ätit EXTRA mycket idag för att få igång magen tills imorgon ;-) 

Vi ska äta buffe på viltbordet som de har där nu. Hur många gånger måste man klara av att ta om mat för att en buffé ska vara godkänd egentligen? Kanske inte något som jag behöver oroa mig för?!

Återkommer om läckerheterna...

Av Lyckans Smed - 14 november 2009 21:11

    


Hallå!

Här kommer det bilder från smidesutställningen jag hade idag på en mini-mässa. Stod där tillsammans med några anra kvinnor som ställde ut och sållde sina saker. Det var kläder, smycken aloe vera, inredningssaker och så jag med mitt smide.

Det var skoj och träffa dem och vi har redan börjat spåna på att ha något större evengemang i början på nästa år. Vi prata om att ha en hel hantverksmässa/marknad med massor av hantverkare av olika slag och även annan försäljning och modvisning, prova på att smida mm. Det kommer att bli riktigt bra, och roligt!

Ha en trevlig kväll och lycka till er alla!

Av Lyckans Smed - 14 november 2009 08:40

Hejsan!

Idag mellen 11-15 i Hökhuvud byggdegård (Uppskedika), är det ett gäng kvinnliga förstegare som har utsällning med sina grejer. Det är allt i från inredningsprodukter till aloe vera och så jag med mina smidesprodukter. Hökhuvud ligger mellan Östhammar och Gimo. Varmt Välkomna!!!

Av Lyckans Smed - 13 november 2009 09:24

   

"Jag visste att jag antingen redan var död eller att jag höll på att dö. Men sen hände någonting. Det var så oerhört, så mäktigt att jag gav upp mitt liv för att se vad det var. Jag ville ge mig hän i den här upplevelsen som började med att driva in i någonting som jag bara kan beskriva som en lång tunnel av ljus. Men det var inte enbart ljus, det var en skyddande passage av energi med ett enormt intensivt ljus vid slutet. Jag ville titta in där, beröra det."

Berättat av en 14-årig pojke som fick en nära-döden-upplevelse efter en trafikolycka.

 

"Nästa sak som jag var medveten om var att jag var uppe nära taket vid foten av trappan. Ljuset var svagt och först såg jag ingenting ovanligt. Sedan såg jag mig själv ligga med ansiktet neråt på cementgolvet vid sidan av trappan. Jag blev lite förvånad men inte alls rädd för att se mig själv på det viset. Jag tittade efter och såg att jag var alldeles orörlig. Efter en stund sa jag till mig själv: Jag tror att jag är död. Men jag mådde bra! Bättre än jag någonsin gjort. Jag insåg att jag förmodligen inte skulle komma tillbaka till min mamma, men jag var inte alls rädd..."

Nioårig flicka.

 

"Jag föll ner genom en tunnel med färgade kanter som ledde ner till ett starkt ljus. Först föll jag långsamt och sedan började jag falla fortare och fortare. Ju fortare jag föll desto bättre mådde jag. Jag ville nå ljuset men kunde inte."

39-årig konstnär som fick hjärtstopp.

 

Hittade dessa berättelser när jag surfade runt lite. Är detta hjärnan som spelar oss ett spratt när döden börjar infinna sig, eller är det en skymt av en annan värld, livet efter detta??

Vad tror Ni?

Många läkare, thantologer, forskar och studerar om det här fenomenet och har kunnat fastställa vad som vanligtvis kännetecknar en nära-döden-upplevelse.

1. UTANFÖR-KROPPEN-UPPLEVELSE - När kroppen slutligen "dör", svävar den döde ut ur sin kropp. Hon ser nu sig själv utifrån som en åskådare utan möjlighet att ingripa. Men det hela är inte obehagligt på något sätt. En varm och skön känsla infinner sig och man ser världen med nya ögon.

2. TUNNELN - Efter att man sett sig själv utifrån brukar den "avlidne" färdas genom en lång tunnel av något slag. Vid slutet av tunneln skiner ett starkt ljussken. Tunneln har dock varierande utforming för olika människor. En del visualiserar den som en väg, en flod eller kanske bara ett pulserande ljus. Efter tunneln väntar något annat...

3. LJUSET - Det finns ett moment i nära-dödenupplevelsen som hjärnforskarna inte kunnat förklara, nämligen ljuset. Nästan alla barn (och en fjärdedel av de vuxna) som har en näradöden-upplevelse möter ett ljus. De berättar alla att ljuset uppträder mot slutet av nära-döden-upplevelsen, efter ut-ur-kroppenupplevelsen och efter att de farit genom tunneln.

4. VARELSERNA - Ibland känner man ett medvetande, en närvaro, från ljuset. Vissa personer ser även vitklädda och lysande gestalter som hjälper dem. Ibland i formen av Gud, Jesus, Buddha eller någon annan gudomlighet. Även avlidna släktingar och kära vänner dyker upp, ibland för att övertyga en om att man inte är redo att dö ännu.

5. VALET - När man väl nått ljuset och se sitt liv i revy, ställs man inför ett val. Återvända eller stanna? Varelserna försöker påverka en i endera riktningen. Oftast är det ouppklarade uppdrag i det levande livet, såsom att ta hand om sin familj, som får personen att stega tillbaka till vår värld.

 

Nära-dödenforskaren Michelle Sorenson berättar om sin nära-döden-upplevelse som barn efter en blodförgiftning:
Hon har nyss haft en utanför-kroppen-kännsla och då talar en röst till henne och frågar om hon vill vara död. Då hon svarar ja:

"Men se vad du går miste om", sa rösten.

Jag såg en lång blond man som gick tillsammans med två barn. Den lilla flickan skuttade upp och ner så att lockarna dansade. Den andre var en pojke. Jag insåg att detta var min framtida familj. Jag längtade efter min man och mina barn redan innan jag hade träffat dem.

Den frid jag kände som död kändes plötsligt temporär. Jag började tveka om det var någon glädje med att vara död innan jag hade hunnit uppleva livets fullhet. "Ja, jag vill återvända", sa jag. Och jag återvände.

Ja, det här var lite och fundera på! Om synen försvinner var kommer då ljuset ifrån? Borde det inte bli ett kompakt mörker istället? Och de döda vännerna: Vem vet hur själen ser ut efter döden? Kanske är det betraktaren som tolkar sina vänners själar såsom han en gång såg dem i levande livet.

Människor brukar oftast tro antingen eller, en del tror starkt på ett liv efter detta och resten är övertygade om motsattsen. Debatten fortsätter... Eftersom ingen av dem har några avgörande bevis kvarstår frågan: Finns det liv efter döden?

 

Gå in på http://hem2.passagen.se/tarim/ed.htm för att läsa hela artikeln.

Skapa flashcards